Aici sunt câteva din cele mai frecvente întrebări

Întrebări Frecvemte

  • Acasă
  • /
  • Întrebări Frecvente
  1. Salariul minim nu poate fi mai mic decât salariul minim pe economie din România sau a salariului stabilit de cele două părți.
  2. Timpul maxim de lucru și perioadele minime de odihnă stabilite de legea română în funcție de domeniul de activitate trebuie respectate.
  3. Sănătatea și siguranța la locul de muncă revin în sarcina dumneavoastră, ca și în cazul unui angajat de naționalitate română.
  4. Condițiile de angajare pentru tineri și femei însărcinate cad, de asemenea, sub incidența legii române și trebuie respectate întocmai.
  5. Discriminarea se pedepsește de către autoritățile române. Trebuie să aveți în vedere egalitatea de tratament între femei și bărbați și alte norme privind prevenirea discriminării.

Costurile totale aferente angajării unui cetățean strain este de 300 euro și includ absolut întreg procesul de angajare de la împuterniciri, taxe la statul Roman, interviuri la ambasada țării, până la transportul în țară și depunerea tuturor documentelor în vederea finalizării formalităților de angajare.

După sosirea angajatului de origine asiatică sau africană în Romania, acesta semnează un contract pe o perioadă nedeterminată. În fiecare an angajatorul trebuie sa îi reînnoiască permisul de ședere anual cu 30 de zile înainte de a expira .

Procesul de recrutare durează aproximativ trei luni din momentul în care un candidat a fost selecționat.

Dacă nu ești mulțumit de un angajat, în primele 3 luni îl putem înlocui. Totuși, înainte de selecția finală, vei avea un interviu cu viitorii potențiali angajați.

Conform legii, angajatorul are obligația să anunțe la Inspectoratul General pentru Imigrări orice sosire sau plecare a angajatilor străini, indiferent de motivul acestuia. 

În functie de cerințele angajatorului, Humanitarian HR pune la dispoziție candidați care să corespundă cât mai bine criteriilor angajatorului. În general sunt vorbitori de limbă engleză sau își doresc să învețe limba engleză sau limba romana.
 

Nu există un preț unic în piață, ofertele Humanitarian HR sunt personalizabile și negociabile. Costul documentelor este unul standard, bani care se duc către autoritățile locale (Aviz de muncă, Permis de ședere)

Dacă nu ai găsit răspuns

Contactează-ne